Тийнейджъри

„ Кажи ми и ще забравя, научи ме и може да запомня, увлечи ме и ще го науча!” – Бенджамин Франклин (1706-1790), американски президент

Езикът е прозорец към света, но за да погледнем през него трябва да изкачим стълбицата на Европейската езикова рамка от ниво А1 до ниво С1, чрез усъвършенстване на заложените в нея умения – четене, писане, слушане и говорене. С темите, които ни вълнуват – шопинг, образование, технологии, междуличностни отношения, кариера, бизнес, музика, филми, книги, околна среда, пътешествия – ние неусетно възприемаме специфичната за дадената сфера лексика. А плавното й вплитане с граматичните структури и повторяемото надграждане създават рутина. Редовните дебати и групови обсъждания на казуси от всяка тема развиват социалните, организаторските и най-вече езиковите умения на тийнейджърите по английски език. Уменията за презентиране също са застъпени с изготвяне на доклади и плакати. Постепенно изразните средства се подобряват и обогатяват. За всяко ниво са предвидени книги, които се разказват и обсъждат. Чрез тях научаваме новости, както в областта на езика, така и за света на литературата. В края на всеки курс ученикът полага изпит, на базата на който получава сертификат за съответното ниво.

Тийнейджърите, които желаят да проверят знанията си на световно ниво и да получат сертификат от университета Кеймбридж, могат да продължат обучението си в специализиран курс на „Десислава” или да заявят желанието си за явяване на международен изпит.